JYRAK  |  Udstillinger  |  Killinger til salg  |  Opdræt  |  Medlemsservice  |  Katteracer  |  Betaling til JYRAK  |  Formularer  
  Hjem 
  Du er her:  Udstillinger > Gæst på en udstilling
 

Brædstrup januar 2023
Tilmelding JYRAK udstilling
Kommende JYRAK udstillinger
Tidligere udstillinger
Steward
Fremvisninger
Kokardestand
Udstillingskalender
Første gang
Hvad sker der på en udstilling
Gæst på en udstilling
Dyrlægekontrol
Farvebedømmelse / kontrolklasse
Betaling af udstilling
Restance - udstilling
Tilmelding udland
Udstillingsregler (kort)


 
  Medlemsnummer   
  Adgangskode   
     


 
 
GF 2023 NY!

Topkatte 2022 tilmelding

Killingekøber medlemsskab

JYRAK Topkatte

Kattemagasinet

 Gæst på en udstilling

Som gæst på en katteudstilling kan det virke overvældende at komme ind i udstillingshallen. Dels er der mange bure i hele hallen, men der bliver også givet den ene besked efter den anden i højttalerne, udstillerne farer fra det ene sted til det andet, der er mange skilte og oplysninger, og ikke mindst kan der være en kraftig duft af hankat.

Som publikum er det nemmeste at anskaffe sig et katalog og dermed at skabe sig et overblik over, hvilke katte/katteracer der er på selve udstillingen. Måske er der en særlig katterace, man er interesseret i,og her er kataloget en stor hjælp. Kattene står i udstillingshallen opdelt efter de forskellige racer og når man først har fundet ud af systemet, er det let nok at finde rundt.

Mange udstillere annoncerer med killinger til salg. Det betyder at udstillerne/opdrætterne som regel har de killinger hjemme, de ønsker at sælge. Kun undtagelsesvis er det killinger, der er med på udstillingen, som kan købes.

Hvis det er killinger, der er på udstillingen, som er til salg, vil man først kunne tage killingen med hjem når selve udstillingen lukker omkring ved 17–18 tiden.

Hvis man tænker på at begynde som opdrætter, er det en god ide at have prøvet at udstille en kat af samme race i en periode, før man begynder at opdrætte. På udstillingerne lærer man andre opdrættere at kende, man får viden om racens standard og kendskab til hvilke sygdomme,fejl og mangler, der evt. er ved de forskellige katte og sidst men ikke mindst møder man måske lige netop den katterace, eller på netop den kat man gerne vil have en killing fra til at opdrætte på.

Mange racekatteejere er af den opfattelse at blot fordi deres kat har en Felis Danica stamtavle er den også egnet til at bruge til opdræt. Det er ikke altid tilfældet, og derfor er det en god ide at prøve at udstille katten nogle gange før man begynder at opdrætte. Ved at udstille en kat får man en fonemmelse for, om katten også har de kvaliteter, der gør at den er egnet til opdræt.

Katte til opdræt er ofte dyrere end kælekatte, og de besidder derfor nogle kvaliteter, som opdrætteren kan stå inde for. De svarer måske i højere grad til standarden eller har nogle særlige egenskaber, der gør at de er gode at bruge i opdrættet.

På udstillinger kan man som uerfaren få et indblik i, hvilke egenskaber hos katten dommerne synes er vigtige, men også gennem snak og vejledning fra andre udstillere kan man forøge sin viden om lige netop den race, man kan tænke sig at opdrætte.

På den måde "skyder man genvej” ind i opdrætternes verden og kan påbegynde sit opdrætsliv uden at begå de værste fejltagelser eller starte med for dårligt avlsmateriale.


Skrevet af Ole Amstrup (C)