JYRAK  |  Udstillinger  |  Killinger til salg  |  Opdræt  |  Medlemsservice  |  Katteracer  |  Betaling til JYRAK  |  Formularer  
  Hjem 
  Du er her:  Katteracer > Kategori 3 > Bengal
 

Kategori 1
Kategori 2
Kategori 3
-- 
Bengal
Burmilla
Brite
Burmeser
Chartreux
Europé
Kurilian Bobtail
Korat
Manx
Cymric
Ægyptisk Mau
Ocicat
Snowshoe
Sokoke
Kategori 4
Foreløbigt godkendte racer
Huskatte


 
  Medlemsnummer   
  Adgangskode   
     


 
 
GF 2023 NY!

Topkatte 2022 tilmelding

Killingekøber medlemsskab

JYRAK Topkatte

Kattemagasinet

 Racebeskrivelse: Bengaler

Kilde: Royal Canin
<br>Fotograf: Lenfant 
Bengaler 
  
Forestil dig at have din egen lille stueleopard, en leopard med bevægelser og udseende som en af de store katte i zoologisk have, men med et venligt og kærligt sind? Siden tidernes morgen har menneskene fanget og forsøgt at tæmme de smukke, plettede, vilde katte, men uden den store success. Kun i de seneste år er der blevet udviklet en tamkatterace, som ligner den pragtfulde plettede leopard, men i en miniatureudgave på kun 5-10 kg.

Disse charmerende små familiekatte kaldes Bengalere, og racen er netop blevet anerkendt af FIFe. I 1970’erne blev der på University of California forsket i den Asiatiske leopardkats immunitet imod FeLV. Leopardkattene blev blandet med korthårskatte, og afkommet herfra blev givet til Jean Mills, som arbejdede videre på at frembringe en kat med leopardkattens slående pelsmønster, men med en venlig huskats temperament. Bengalen af i dag er mange generationer væk fra leopardkatten og tæller, foruden denne, især Abyssinier, Burmeser og Egyptisk Mau blandt sine forfædre, og kun dens usædvanlige kærlighed til vand, dens glitrende, tykke, bløde, plettede pels og stemmen, der blidt pludrende eller dybt knurrende, fortæller om de vilde forfædre.

Kattene er ikke kun smukke at se på, men også unikke i deres temperament: De er kvikke, levende og utroligt hurtige, og kan underholde en hel husstand i timevis for herefter at falde tilfredse til ro i sin ejers arme. De er meget kærlige og kan lære små tricks som at apportere en lille bold el.lign. De fleste Bengalere elsker at lege med vand - så pas på tæerne i bruseren!

Det første man lægger mærke til hos en Bengal er det slående smukke leopardagtige mønster i den tætte, bløde pels. Den mest almindelige varietet er mørke pletter på en varmt gyldenbrun baggrund, men i USA har den noget sjældnere "sneleopard" med dens slående elfenbensfarvede baggrund og mørke pletter eller den slående marmorerede, trefarvede bengal vundet stor fremgang.

Pelsen er korthåret og meget tyk og tæt og usædvanligt blød og lækker, og enkelte individer har det meget efterspurgte "glitter" i pelsen - det ser ud som om, pelsen er overstrøet med guldstøv.

Standard m.m.

     Kilde: Royal Canin
<br>Fotograf: Lenfant
     Bengaler
      
  • FIFe standard
  • FIFe scale of points
  • EMS kode systemet
  • Godkendte BEN farver/koder