JYRAK  |  Udstillinger  |  Killinger til salg  |  Opdræt  |  Medlemsservice  |  Katteracer  |  Betaling til JYRAK  |  Formularer  
  Hjem 
  Du er her:  Katteracer > Kategori 3 > Burmilla
 

Kategori 1
Kategori 2
Kategori 3
-- 
Bengal
Burmilla
Brite
Burmeser
Chartreux
Europé
Kurilian Bobtail
Korat
Manx
Cymric
Ægyptisk Mau
Ocicat
Snowshoe
Sokoke
Kategori 4
Foreløbigt godkendte racer
Huskatte


 
  Medlemsnummer   
  Adgangskode   
     


 
 
GF 2023 NY!

Topkatte 2022 tilmelding

Killingekøber medlemsskab

JYRAK Topkatte

Kattemagasinet

 Racebeskrivelse: Burmilla

Korthårskatten med den bløde sølvpels og de store strålende grønne øjne!

Historien bag Burmilla:
England, 1981. En ikke-planlagt parring mellem en Chinchilla og en Burmeser resulterede i 4 dejlige hunkillinger, der var sølvfarvede som deres far og korthårede som deres mor.

Venner af opdrætteren købte en af killingerne, "Gemma", der blev stammoderen til Burmilla-kattene i England. For hurtigt at få en "race" frem, blev der i de første 4-5 år arbejdet med søskende- og fætter/kusine-parringer, en metode, der var blevet anbefalet af den kendte genetiker, Roy Robinson. Senere startede andre opdrættere nye, ubeslægtede linier.

Danmark, 1984. Birgit Nehammer (Thamakan-katteriet) importerede en han fra England, der vakte stor opsigt på de danske udstillinger. Senere kom 2 hunner og atter en han, alle fra forskellige linier. Desuden blev der foretaget flere parringer mellem danske Chinchillaer og Burmesere, således at der nu var avlsmateriale nok til at planlægge en officiel anerkendelse af Burmilla som en renavlet racekat.

Det lykkedes i 1995, og alle Burmillaejere var glade Der var nu kommet flere seriøse opdrættere til. De har udstillet så meget i udlandet, at Burmillakattene er spredt i de fleste lande i Europa. De udstillede katte er ofte udtaget til kåringen af ”bedste korthårskat” og har tit vundet over de andre racer. I dag er der en halv snes Burmillaer med den højest mulige titel ”Europa Champion” - et flot resultat kun få år efter anerkendelsen. Burmilla-opdrætterne holder sammen og udveksler både avlskatte og erfaringer med hinanden.

Alle Burmillakattene er registreret i et opdrætsprogram, så man kan sikre, at kattene ikke er for tæt beslægtede, inden man foretager en parring. Samtidig har flere i gruppen parret tilbage til Burmesere, for at få "nyt blod" ind i avlen.

Burmillaens bedårende udseende skyldes både pelsfarve, kropsbygning, hovedform, de dejlige øjne og den venlighed, der ligefrem lyser ud af katten. Pelsen er af almindelig længde, og den er åben og blød med underuld. Bundfarven er ren hvid, men en kontrastfarve i spidsen af hårene giver en såkaldt shading på ryggen og ned over sider, flanker og hale. Kontrastfarven kan være svag eller kraftigere i sort, brun eller chokolade. De grønne øjne er store og strålende. De er omkranset af en mørkere farve, der ser ud som eyeliner og som gør øjnene meget udtrykfulde og levende.

Burmilla er en lille eller mellemstor kat af almindelig bygning. Der er ikke forsøgt fremavlet ekstreme træk på nogen måde. Og findes der mon en kærligere kat? Den elsker mennesker. Ikke bare sine egne. Den springer også fremmede i møde og elsker at lege også med de mindste børn, der gør alt det, man ikke må gøre med en kat. Det kan ikke afskrække en Burmilla. Den er altid glad og psykisk i god balance. Den er vågen og interesseret, ja ofte begejstret, og den snakker gerne med dig. Dens charme er ukompliceret. En Burmilla erobrer alles kærlighed som den naturligste ting af verden.
SpecialklubberStandard m.m.

  • FIFe standard
  • FIFe scale of points
  • EMS kode systemet
  • Godkendte BML farver/koder