JYRAK  |  Udstillinger  |  Killinger til salg  |  Opdræt  |  Medlemsservice  |  Katteracer  |  Betaling til JYRAK  |  Formularer  
  Hjem 
  Du er her:  Katteracer > Kategori 3 > Kurilian Bobtail
 

Kategori 1
Kategori 2
Kategori 3
-- 
Bengal
Burmilla
Brite
Burmeser
Chartreux
Europé
Kurilian Bobtail
Korat
Manx
Cymric
Ægyptisk Mau
Ocicat
Snowshoe
Sokoke
Kategori 4
Foreløbigt godkendte racer
Huskatte


 
  Medlemsnummer   
  Adgangskode   
     


 
 
GF 2023 NY!

Topkatte 2022 tilmelding

Killingekøber medlemsskab

JYRAK Topkatte

Kattemagasinet

 Racebeskrivelse: Kurelian Bobtail

Historie:


Kurilean Bobtail er en naturrace, som har eksisteret i isolation i en længere periode (mindst 100-150 år) på en ø, bedre kendt som Kurils, som ligger mellem den russiske halvø Kamtjatka og den japanske ø, Hokkaido.

I naturen lever racen i flok, nøjagtig som ulve, og er ligeledes en rigtig god jæger.

Man har i Rusland dokumentation for, at racen er hentet hjem fra de Kurilliske øer af det russiske militær i midten af det 20. århundrede.

1990: Kurilean Bobtail blev for første gang udstillet, dog med megen bekymring og kritik fra dommerne, idet de antog, at det blot var en større og tungere udgave af den allerede etablerede race, Japanese Bobtail. Dette har vi i dag bevis for, at det ikke er, idet racerne langt fra har samme genetik.

1995: Racen blev officielt godkendt i WCF.

2002: FiFé anerkendte racen både i en langhåret(KBL) og korthåret(KBS) version.

2008: Kurilean Bobtail blev anerkendt i Tica.

Genetik og avl:


Knækkene på halen er et dominant sæt af gener og ikke blot et enkelt gen, som er muteret. dvs-hvis vi parrer en langhalet kat med en Bobtail, vil alle killinger få en lang hale med knæk eller krøller. Det tager 5 generationer at få avlet den korte hale tilbage igen (det er ikke tilladt at parre Kurilean Bobtal med andre racer)
Hver enkelt hale er unik, så det er ikke muligt at finde to ens haler blandt Kurilean Bobtails.
Halen skal være mellem 3 og 8 cm, men kan blive både længere og kortere, dette tæller dog ned på udstillinger - er halen længere end 12 cm. er det en diskvalificerende fejl. Ligeledes skal halen have minimum et knæk og gerne flere.
Ligeledes er det vigtigt at påpege, at den korte hale ikke medfører nogen følger for katten, den har ikke nogen former for helbredsmæssige konsekvenser, som det er set ved bla. Manx.

Udseende:


Kurilean Bobtail er en mellemstor kat, med en kompakt, kraftig krop og en kort pompomhale. Hannerne vejer typisk omkring 5-8 kg og hunnerne omkring 3-5 kg.
Hovedet har form som en trapetz med afrundede konturer, bred ved kæbebenets basis, let rundet i profil. Stærk, veludviklet hage.
Næsen er medium, lige, bred og uden et definitivt stop. En gradvis hældning fra pande til base.
Ørerne er middelstore, brede ved basis, let foroverbøjet, afrundede spidser. Afstanden mellem ørerne er lig bredden af et øre.
Halen består af en eller flere vinkler eller kurver, eller en hvilken som helst sammensætning heraf. Hvilken vej halens kurver vender har ingen betydning. Halen kan både være stiv og flexibel og være mellem 3-8 cm uden pels.

Racen findes både i en kort- og semilanghåret variant, men registreres begge under korthårskategorien (kat. 3).

Den er godkendt i alle farver, med undtagelse af colourpoint, chokolade, lilla, cinnamon og fawn.

Karakter:


Kurilean Bobtail er en stærk kat med et vildt udtryk.
Racen har et generelt godt helbred og et afbalanceret sind.
Den er mild, meget venlig, glad for at lege og elsker at være sammen med mennesker og andre dyr.
Derudover er Bobtailen en lidt snakkende kat, men de fleste kan ikke miaue særlig højt, og lyder derfor oftest til, at de er hæse. Kurilean Bobtail er en klog kat, som nemt kan læres op til forskellige tricks, den er ofte glad for vand. Det skal også nævnes, at denne race er ekstremt glad for børn.

Specialklub: Kurilean Bobtail Klubben


Standard m.m.

  • FIFe standard
  • FIFe scale of points
  • EMS kode systemet
  • Godkendte KBS/KBL farver/koder