JYRAK  |  Udstillinger  |  Killinger til salg  |  Opdræt  |  Medlemsservice  |  Katteracer  |  Betaling til JYRAK  |  Formularer  
  Hjem 
  Du er her:  Katteracer > Kategori 3 > Sokoke
 

Kategori 1
Kategori 2
Kategori 3
-- 
Bengal
Burmilla
Brite
Burmeser
Chartreux
Europé
Kurilian Bobtail
Korat
Manx
Cymric
Ægyptisk Mau
Ocicat
Snowshoe
Sokoke
Kategori 4
Foreløbigt godkendte racer
Huskatte


 
  Medlemsnummer   
  Adgangskode   
     


 
 
GF 2023 NY!

Topkatte 2022 tilmelding

Killingekøber medlemsskab

JYRAK Topkatte

Kattemagasinet

 Racebeskrivelse: Sokoke

Hvad er en Sokoke kat? Sokoken stammer fra Sokokeskoven, beliggende ved Kenyas kyst. Det er en ny race med endnu kun få generationer i stambogen (se f.eks. Cleopatras stambog - hendes far er hentet direkte i Sokokeskoven) og kun få individider i avlen. Men trods denne tætte tilknytning til sine afrikanske rødder og dens lighed med de vilde katte, binder den sig meget stærkt til sit menneske. Uafhængig og kærlig, men aldrig klæbende. Den er aldrig aggressiv og markerer kun med tænder eller kløer, hvis kraftigt truet. I stedet spænder alle muskler sig ved farer, parate til en hurtig flugt. Sokoken er en meget følsom kat og svinger i takt med husets stemning. Den er aktiv og snakker en del med variende toner og styrke. Det er som sagt en uafhængig kat, men elsker sine menneskers selskab. Det er en stolt og meget intelligent kat, og man kan kommunikere på et højt niveau ved at bruge stemme og kropssprog. Der er adskillige egenskaber, der har overlevet fra junglen: Toptunede ører, øjne og whiskers. Kraftige tænder og kløer. Camouflage farver, smidige og atletiske kroppe, en helt speciel selvtillid - en "hvilen i sig selv", og et højt intelligensniveau. Den findes i to farvevarianter: Brun Tabby - brune, sand og gyldne farver med gule eller grønne øjne, eller Sne (ikke anerkendt af FIFe), hvor det klassiske Sokokemønster står brunt mod lys creme baggrund og blå øjne.

Hvis du ønsker en legesyg interaktiv kat, en kat som stiller krav til dig om snak og kærtegn, er Sokoken en herlig race. De er kærlige og krævende, men aldrig klæbrige venner, bryder sig ikke om at blive holdt fast, men elsker at ride på skulderen. Intet er dejligere for en Sokoke end en god lur et varmt og hyggeligt sted som under dynen eller på skødet. Hvis du derimod leder efter en kat, der stille vil sove tiden væk, eller en kat, der kun behøver mad og husly for at blive tilfreds, er Sokoken ikke til dig. Da racen er næsten udryddet, er det yderst vigtigt, at nye Sokokeejere er interesserede i racen. Der SKAL avles på alle sunde hunkatte, og også de fleste hanner skal indgå i avlen.

Der er ikke opdrættet sokoker i Danmark de seneste ca. 10 år.


Standard m.m.

  • FIFe standard
  • FIFe scale of points
  • EMS kode systemet
  • Godkendte SOK farver/koder