JYRAK  |  Udstillinger  |  Killinger til salg  |  Opdræt  |  Medlemsservice  |  Katteracer  |  Betaling til JYRAK  |  Formularer  
  Hjem 
  Du er her:  Udstillinger > Første gang > Tilmelding udstillinger udland
 

Ry marts 2023
Tilmelding JYRAK udstilling
Kommende JYRAK udstillinger
Tidligere udstillinger
Steward
Fremvisninger
Kokardestand
Udstillingskalender
Første gang
-- 
Tilmelding udstillinger Danmark
Tilmelding udstillinger udland
På udstilling første gang
Hvad sker der på en udstilling
Gæst på en udstilling
Dyrlægekontrol
Farvebedømmelse / kontrolklasse
Betaling af udstilling
Restance - udstilling
Tilmelding udland
Udstillingsregler (kort)


 
  Medlemsnummer   
  Adgangskode   
     


 
 
GF 2023 NY!

Topkatte 2022 tilmelding

Killingekøber medlemsskab

JYRAK Topkatte

Kattemagasinet

 Tilmelding til udstillinger i udlandet

Har du lyst til at prøve at få din kat med på en udstilling i udlandet, er dette en lille vejledningsguide til dig, så du kan møde op så velforberedt som muligt.

Først skal du finde ud af hvor der afholdes udstillinger i udlandet. Dette kan du se i Kattemagasinet, Felis Danicas hjemmeside under udstillingskalender eller på Fifes udstillingskalender – http://www.fifeshowagenda.org/. Her vil alle aktuelle udstillinger stå samt hvilken klub der afholder disse.

En betingelse for at udstille i udlandet, er at man er medlem af en af Felis Danicas hovedklubber.
For at din kat kan deltage på en udstilling skal den være min. 3 måneder gammel og have en stamtavle udstedt af Felis Danica. Derudover skal din kat også have rabies vaccination, være microchippet og have et pas. Dette pas får du hos din dyrlæge. Chipmærkenummer og pas følger hinanden – så derfor er det vigtigt at chipnummeret er skrevet korrekt ind i passet.
Katten skal (fra i år 2005) være vaccineret inden for de sidste 2 år og senest 14 dage før udstillingen, samt naturligvis være sund og rask. Gravide og ammende katte ikke må udstilles.

Selve tilmeldingen sker ved at udfylde en tilmeldingsblanket. Dette kan ske på enten en papirformular, der kan rekvireres hos klubberne, eller downloades på klubbernes eller Felis Danicas hjemmeside.
Det er også muligt at tilmelde sig online via klubbernes hjemmesider. Samtidig med tilmeldingen foretages betalingen af udstillingsgebyret.
Du skal downloade blanketen der hedder ”Udstillingsblanket Udland”.


Hvordan udfylder man så denne udstillingsformular?

Denne blanket er bygget op på samme måde som den til danske udstillinger. Du skal gøre dig klar, hvilket land du vil udstille i, hvorhenne i landet udstillingen er og hvilken dato udstillingen afholdes. Man kan som regel downloade en flyer, hvorpå alle dataer står – dato, hvor henne og hvilken klub der afholder udstillingen. Denne flyer finder du på klubbens hjemmeside – og der er som regel direkte link til denne klub fra FIFes udstillingskalender.

Dernæst skal du så i gang med at udfylde tilmeldingsblanketten. Her skal du have din kats stamtavle klar – for der bliver brug for oplysningerne fra stamtavlen.

Udstillingsblanketten er hovedsageligt bygget op på samme måde, som den til de danske udstillinger. Her står teksten både på tysk, engelsk og dansk.
Du skal udfylde hvad katten hedder, hvilken ems.kode den har, hvilken race og farve den har, hvilket FD LO nummer (stamtavlenummer) den har, hvornår den er født og hvilket køn den er. Er det en fertil eller en kastrat skal du også udfylde opdrætternes navn på katten. Men også meget vigtigt er det, at du får sat krydes i det rigtige felt om, hvilken klasse din kat skal deltage i. Dette felt er yderst til højre på blanketten.
Dernæst kommer du til afsnittet, hvor der skal oplyses om mor og far til katten. Her skal du udfylde kattens navn, hvilken race, hvilket ems.nr., og farve den har samt dennes FD LO nummer. Alle de oplysninger står i stamtavlen på den kat du ønsker at tilmelde til udstillingen.
Du er nu kommet til sidste del af blanketten – og her er det så oplysninger omkring dig der ønskes. Dit navn, adresse samt land du kommer fra, hvilken klub du er medlem af og hvad dit medlemsnummer er i den danske klub.
Du skal til sidst skrive dato og underskrive blanketten. Du skal sende denne blanket til din udstillingssekretær for udland. Denne finder du i Kattemagasinet eller på din klubs hjemmeside under bestyrelse.
Den underskrevne blanket sendes nu afsted til din udstillingssekretær for udland. Denne modtager din blanket, går den efter for at checke den er udfyldt korrekt og ser om alting er som det skal være. Hvis den er udfyldt korrekt, bliver blanketten stemplet og underskrevet af udstillingssekretæren, som dernæst sender din blanket videre til den klub, som afholder den udstilling du ønsket tilmelding til.
Du kan nu ikke gøre mere end at vente på, at du får en bekræftelse på din tilmelding til udstillingen fra den klub der afholder udstillingen.

Betaling

Du skal nu betale for den tilmeldte kat. Prisen på et udstillingsgebyr står på hjemmesiden eller på flyeren. Det er dette beløb du skal betale til den klub, som afholder udstillingen. De fleste klubber som afholder udstillinger i udlandet har påskrevet på hjemmesiden eller flyeren, hvortil man skal betale udstillingsgebyret, kontonummer og hvilken bank de bruger. Husk at hvis du skal udstille i to dage, skal du betale det dobbelte beløb. Og husk endelig at gemme kvitteringen for betalingen af udstillingsgebyret. Tag denne med på selve udstillingen og vis den frem, hvis der opstår problemer. Så har du dokumentation for at du har betalt. Det er ikke altid at klubberne når at registrere betalingen til udstillingen, hvis du betaler 1 uge eller mindre, op til udstillingen. Det tager lige et par dage ekstra – end i Danmark, før pengene er overført til udlandet.
Du vil så modtage en bekræftelse på tilmeldingen og kvitteringen for betalingen.
Bemærk tilmeldingsfristen og overhold den!

Du har nu tilmeldt og hvis du skal udstille begge dage betalt – og hvad skal man så bruge tiden på. Skal du overnatteer det en god ide at undersøge om du må have kat med på hotellet. Hvis du kender nogen som har udstillet før, er det en god ide at kontakte dem, så de måske kan hjælpe dig med at finde et godt og billigt sted at bo.
Ellers kan du altid kontakte din studiekreds, og spørge om nogen har erfaringer med netop denne udstilling.

Hvad skal man have med

Du skal pakke en kattetaske til opholdet på hotel samt til udstillingen.
På de fleste udstillinger i udlandet, skal man selv medbringe grus til katten. Det skal du derfor huske at tage med.

Checkliste til udlandet :

  • Burgardiner
  • Tæppe til bund
  • Evt. kurv, hule eller pude til katten.
  • Mad- og vandskål
  • Kattebakke, grusskovl + små affaldsposer
  • Børste/kam
  • Stamtavle og vaccinationsattest
  • Pas til katten
  • Kvittering for betaling og tilmeldingsslip.


Hvor meget tid til forberedelse du skal bruge på katten afhænger naturligvis af racen.
Men da det er en skønhedskonkurrence, skal katten være ren og fremstå så smuk som muligt.
Her vil vi anbefale, at du beder om råd og vejledning hos en erfaren udstiller af samme race.
Husk at klippe kløerne på katten et par dage før udstillingen.

Ved ankomsten til udstillingen skal du først gå til indcheckning. Her kontrolleres at din/dine katte er tilmeldt og at der er betalt, samt kattens vaccinationsattest.
Husk at have tilmelding, kvittering, stamtavle og vaccinationsattest klar.

Før katten kan komme ind i udstillingshallen skal den igennem en dyrlægekontrol.
I dyrlægekontrollen skal alle katte have et hurtigt check for parasitter (lopper, øremider, ringorm m.m.) og en vurdering af den generelle helbredstilstand.

Inde i selve udstillingshallen, får du udleveret katalog, kattens nr. og får anvist, hvor dit bur står.
Fortæl du er førstegangsudstiller (vi kan jo ikke se det på jer), så får du hjælp!

Når katten er installeret i sit bur, er det en god idé at kigge lidt i kataloget, for at finde ud af hvilken dommer katten skal dømmes af og orientere dig om hvor i hallerne netop den dommerring er!

Når katten bliver bedømt, vurderer dommeren i hvor høj grad katten passer til den standard FIFe har vedtaget for netop denne race. Under vurderingen fortæller dommeren ofte om hvilke kvaliteter han syntes kattene har og han/hun vil skrive en bedømmelse, der kort fortæller om katten.

Skulle katten være blandt de heldige, som bliver nomineret, vil katten på et senere tidspunkt blive præsenteret for et samlet dommerpanel. Tidspunktet for udtagningen af de bedste katte er angivet i udstillingskataloget sammen med klassifikationsreglerne.
Katten må først hjemtages, når tidspunktet for den officielle udstilling er over, tidspunktet kan ses i programmet.

Mangler du hjælp under udstillingen, kan du henvende dig i sekretariatet. De fleste taler engelsk, og ellers kan du altid spørge en ligesindet – Dansker – om denne vil hjælpe dig. Det vil de fleste da heldigvis.

God fornøjelse vi ses!